Insurgent

Insurgent

Om bloggen

Fokus en tid framöver kommer säkerligen ligga på politiska inlägg, mina tidigare inlägg finns kvar, det här är INTE Fi Salas blogg, utan min privata.

Trevlig läsning!


Det kanske inte

TyckerPosted by Bea Sat, March 16, 2013 20:19:46
är så vardagen är för de allra flesta. Kanske inte ens så att den borde vara så för någon. Men jag tänker att man klarade sig förr. När det var värre. Jag har det inte värre än någon annan just nu. Kanske. Eller så inte. Men i ärlighetens namn så struntar våra får i om vi har fiberoptik nedgrävd ut hit eller inte. Som om det vore viktigt att prioritera. För landsbygdens överlevnad. När man kan prioritera annat. Som ett nytt skaft till klyvyxan.

ibland VI

TyckerPosted by Bea Sun, February 03, 2013 15:46:53
ska allt inte skrivas här. Kärnan är inget för andra.

briljant

TyckerPosted by Bea Sun, January 06, 2013 21:42:24
är både jag och många av mina idéer. Påfund som liksom bara kommer över mig. Helt otroligt ofta får jag briljanta idéer och ofta får jag höra att jag är briljant i många avseenden. Fast det är inte alltid som är det är bra att vara briljant och det är sällan som mina briljanta uppslag är så briljanta när jag väl startat.

Ibland så kan det vara bra för mig att titta på de briljanta idéerna i lite andra perspektiv eller från en annan horisont. De gånger jag ger mig hän de briljanta idéerna klarar jag mig oftast helskinnad, men med olika graders brännskador. Skadan blir större när jag avstår, när jag är förnuftig och låter min lilla farbror vika ihop min briljans, vika och vika till en minimal papperslapp, de fina idéerna och den briljanta Bea läggs undan långt bort, i en minimal låda.

ingenstans

TyckerPosted by Bea Thu, December 27, 2012 20:03:02
rör sig livet i den riktning som jag fantiserade om när jag var liten. Jag skulle inte ha några barn. Jag skulle inte det och inte datt och sedan skulle jag allt annat och absolut.... om det nu var så att barn skulle komma till världen så skulle jag och Cissi vara gravida samtidigt och våra barn skulle bli lika bra bästisar som hon och jag.

Så blev jag intresserad av hästar. Cissi var allergisk och då var vi inte bästisar längre för hon kunde ju inte följa med till stallet. Jag tänker på det nu, att det kanske var då det började. Att bara släppa taget. Att kunna säga tack och hej, vi hade det bra men nu ska jag vidare, dit där du inte kan följa med. Jag gick i fyran, jag var 10 år.

Snart har jag och min man varit tillsammans i fem år. Fem år. En evighet för mig. Så otroligt jävla länge att jag inte ens kan förstå att det funnits år före oss. Det har det ju givetvis, både bra och dåliga. Och jag minns, men det är släppt. Släppt och avlägset nu. Allt var så nära för fem år sedan. Nu är våra senaste fem åren nära och jag tänker inte släppa.

tillfredsställelse

TyckerPosted by Bea Thu, December 20, 2012 20:10:23
synonymer: belåtenhet, njutning, förnöjelse, välbehag, gillande, nöje.... Jag roade mig idag. Med att handla. Det är balsam för den förbannande själen. Trots att jag försöker att stå emot trycket från kommersen kring jul. Men jo, barnen ska få julklappar och en av våra grannar ska få en klapp, som tack för all hjälp i somras.

Idag kunde jag dock inte stå emot köplusten. Röda Korset hade halva priset på allt i affären. Jag fick med mig två kassar med diverse grejer, jeans till barnen, kläder till yngsta sonen, pocketböcker till min man, handväska till mig (nog första som jag köper på eget bevåg på 15 år), "nya" skor, sist men inte minst, en mattpiska! allt för 250 kr. Egentligen 233 kr, men jag gav 250 kr för det kändes nästan oförskämt billigt. Före min shop til you drop infall på Röda Korset, hade jag hämtat en tradera vinst, också jeans till barnen. Så nu har ungarna byxor, och jag behöver inte besväras av att de bara har lappade byxor. Jag tycker att det är helt vansinnigt att köpa nya kläder till barnen, som de antingen leker sönder eller växer ur på bara ett par månader. Men samtidigt så är jag inrutad med att barnen ska vara hela, rena och mätta.

Jag har olika sätt att tillfredsställa mig på. Shoppa grejer, hur ogärna jag än vill erkänna det, är ett sätt.

Next »