Insurgent

Insurgent

Om bloggen

Fokus en tid framöver kommer säkerligen ligga på politiska inlägg, mina tidigare inlägg finns kvar, det här är INTE Fi Salas blogg, utan min privata.

Trevlig läsning!


Nytt liv

SettPosted by Bea Sat, April 13, 2013 19:17:02
kommer till gården. Nu var det nästan en vecka sedan kultingarna kom. De sötaste av de söta. Och är det inte alltid så. Världen stannar för vissa. Börjar för andra. Och för några slutar det. Slutar under en sugga. Utan att kunna andas. Utan att ens ha sett solen. Utan att ens ha sett regnet. Obemärkt för de allra flesta.

Det med mening

SettPosted by Bea Tue, March 19, 2013 09:01:17

som befinner sig utanför familjens närmsta närhet. Fast sammankopplad. Går ju inte att dra en linje mellan. Gråzoner. Och detta ingår i mig.

Filmen är en ihopsättning av en större installation, med special projektor och fler skärmar. Så den gör sig inte riktigt rättvisa. Men den kan ge er en hint. En hint om vad som delvis uppfyller mig. Vad jag söker i litteraturen. Just nu börjar jag snöa in mig på Harry Martinsson, en av de som eventuellt skulle kunna sättas in i vår svenska ekokritiska tradition. Om vi väljer att konstruera en.

Men se filmen. De flesta som medverkar har jag träffat när jag var i USA eller på en konferens i Sigtuna. Det finns nämligen de som arbetar med det som i Sverige bara befinner sig i utkanten än så länge i litteraturvetenskapen.

http://vimeo.com/38246572

snökäppar

SettPosted by Bea Sun, September 30, 2012 22:37:59
Nu har de börjat sätta upp snökäppar. Innan det ens hunnit bli någon vacker höst, förutom ett par dagar av sol, kyla i luften, stubbåkrar och vackra löv. Om kylan kommer nu blir tjälen djup.