Insurgent

Insurgent

Om bloggen

Fokus en tid framöver kommer säkerligen ligga på politiska inlägg, mina tidigare inlägg finns kvar, det här är INTE Fi Salas blogg, utan min privata.

Trevlig läsning!


Alternativet

HörtPosted by Bea Wed, June 12, 2013 10:10:30

Sitter och lyssnar på partiledardebatten. Jo, jag plågar mig ibland. Plågar mig med tanken på att jag hade kunnat suttit där och lyssnat direkt och inte genom radion. Om jag bara orkat. Om jag höll ihop.

Reinfeldt. Han låter trött. Han låter less. Irriterad och allra helst vill han nog bara åka hem, eller ut till sitt sommarhus, båt eller strand någonstans. Vad nu han föredrar.

Men jag kan inte låta bli att undra. Reinfeldt är nöjd över att förtidspensioneringarna minskar. Att det inte är ett alternativ, för nu ska alla ut i arbete. För alla kan arbeta. Men vart, och med vad? Och att få ihop det, att alla som nekas sjukbidrag, sjukskrivning eller förtidspensionering skulle kunna klämmas in i dagens Sverige, där den ekonomiska tillväxten ska gå som en exponentiell kurva, år efter år.

Vart får jag plats i detta Sverige?

gamla

HörtPosted by Bea Thu, January 31, 2013 20:06:52
låtar som numer ligger i en extern hårddisk. Blir inte så ofta som jag lyssnar. Ungefär som CD skivorna som ligger nedpackade. Musik som för länge sedan spelade roll. Som fortfarande spelar roll. Som tillhör både nuet och specifika händelser. Specifika låtlistor för olika tillfällen.

Jag är dålig på att minnas. Jag minns sällan, eller aldrig namn på författare, jag minns handlingen. Jag minns inte låttitlar, men vilken period i mitt liv låten gjorde intryck. Jag minns inte handlingen på filmer jag ser, jag minns frekvenser. Jag minns väldigt selektivt har jag märkt. Har få barndomsminnen. Har endast minnen av vissa enstaka händelser i mitt liv. Jag misstänker att jag fabricerar mina minnen. Att jag gör om dem. Känslorna har jag nära till. Som om mitt sanna minne är känslor.

en bra sak

HörtPosted by Bea Mon, January 28, 2013 19:53:28
har jag hört idag. Jag är inte psykotisk! Jag trodde visserligen inte det heller. Men det är alltid skönt att höra det från en psykolog. Att alla, från och till, faktiskt får sig en släng av overklighetsupplevelser och det är inget konstigt med det. Ha ha, jag visste det!

Aprilhäxan

HörtPosted by Bea Fri, November 16, 2012 07:58:53
av Majgull Axelsson. Tyckte om. På ett sätt som gjorde att det snarare blev svårare att somna än som det brukar, ljudboken som får mig att somna. Uppläsarens röst, alltså Gunilla Röörs, röst passade otroligt bra. Röör sjöng fram en berättelse där inte mycket egentligen hände, det var fyra liv, inte på något vis extravaganta men inte som mitt eller kanske ditt heller. Men livet kan vara rätt otäckt ibland. Och handlingen var till och från otäck, rå och osminkad.

Det här är en bok som jag förmodligen kommer att läsa senare. Läsa för att stryka under när jag tycker att något är viktigt, eller någon formulering tilltalar mig mer än andra. Vad är ett liv? Vad är ett innehållsrikt och fint och trevligt och vackert liv?

Lobbyisten

HörtPosted by Bea Sat, November 03, 2012 18:44:19
av Thomas Bodström. Ibland ska man hålla sig till det som man är bra på. Inte för att jag på något vis tycker att herr Bodström är en enastående duktig politiker. Men jag har svårt att se att detta manus hade blivit antagen hos Norstedts om det inte varit så att det var just herr Bodström som författat denna roman.

Storyn är ganska intressant, med min lilla erfarenhet av politiken så finns det märkliga sammansättningar av människor som påverkar politiken, utan att vara politiker själva. Det finns märkliga politiker. Det finns märkliga tjänstemän med dolda agendor och givetvis finns det människor som kan luras till att göra idiotiska saker.

Men jag tror ändå att det finns bättre historier än denna. Men bara för att man har en hobby, som man kanske älskar och hänger sig till passionerat, eller bara har som tidsfördriv, så innebär det inte automatiskt att man är himla duktig på just sin hobby. Eller att man för den skull måste bli publicerad.

Men tack mamma för lånet! Jag har ju faktiskt lyckats somna till Ola Rapace läsning av en relativt trist berättelse varje kväll i nästan en hel veckas tid.

Next »