Insurgent

Insurgent

Om bloggen

Fokus en tid framöver kommer säkerligen ligga på politiska inlägg, mina tidigare inlägg finns kvar, det här är INTE Fi Salas blogg, utan min privata.

Trevlig läsning!


betalvägg

HörtPosted by Bea Sat, August 18, 2012 15:14:32
på nyheternas webtidningar har det pratats om idag på SR P1. Och först blev jag ilsken och tyckte att det var själva fan att jag inte skulle kunna läsa nyheterna som jag vill utan att behöva betala för det. Men visst är det klart att tidningarna ska ha betalt för något som faktiskt kostar dem pengar. Journalister är ju inte gratis. Och många läser allt mindre papperstidningar, och det är ju faktiskt inte bara pappret som kostar pengar.

Allt kostar pengar tjatar jag om till barnen när de är ovarsamma om kritor och papper och varmvatten. Inget är gratis och vill man komma någonstans så måste man lära sig att ta betalt säger vår lantbruksrådgivare.

Så tänkte jag att det kanske vore bra för mig om det blev en betalvägg. Jag skulle då automatiskt tillbringa mycket mindre tid vid datorn för att läsa nyheterna för sjuttioelfte gången på en och samma dag, och det enda nya som hänt är att någon, ursäkta vem, har gjort ditt eller datt.

Någon papperstidning, där webversionen skulle ingå, skulle jag aldrig betala för. För min del är själva grejen med papperstidning att jag kan få den hemlevererad åtminstone i tid till 10.00 kaffet. I skogen får vi tidningen med posten, och den dimper hit vid 13.00 tiden.