Insurgent

Insurgent

Om bloggen

Fokus en tid framöver kommer säkerligen ligga på politiska inlägg, mina tidigare inlägg finns kvar, det här är INTE Fi Salas blogg, utan min privata.

Trevlig läsning!


Bra P1

HörtPosted by Bea Tue, August 21, 2012 21:52:24
Idag har det varit en fantastisk lyssna på radio dag! Förutsättningen för en lyckad lyssna på radio dag är antingen att det regnar och jag har mycket att göra inne i köket, eller att jag sitter i bilen och kör och är den som väljer vad som ska skråla i bilhögtalarna.

Så gammal har jag blivit att jag faktiskt tycker att musiken på P3 nu för tiden är alldeles hemsk, med en del undantag. Så gammal så att jag uppskattar musiken på P4 har jag inte hunnit uppnå, så jag lyssnar främst på P1. Dock inte på deras debatt program eller när de sänder ring och klaga på allt och alla.

Men detta är oviktigt, då det var radioprogrammen som förgyllde min väg från Charlottenberg till Häggebäcken (och även tur och retur Sala). Någonstans i de Värmländska skogarna så föll det sig så att det sändes ett special program om Les Murray, en helt fantastisk Australiensk poet. Blandat med diktuppläsning av Krister Henriksson, bra reportage och intervju med självaste Les Murray så susar skogen, "Till salu" skyltar och övergivna butikslokaler förbi mig. Den efterblivna landsbygden.

Därefter följer mindre intressanta men ändå spännande två timmar av diskuterande huruvida Sture Bergvall är skyldig till några mord eller inte. Om han var manipulativ då, skulle det vara märkligt om han helt plötsligt slutade att vara manipulativ, tycker jag. Men om hundra år när någon kriminalhistorieforskare slår klorna i alla sidor som skrivits om detta så får vi nog reda på hur det egentligen förhöll sig med allt.

Sist ikväll så var det ett reportage om White trash, och efter att jag lagt mitt förakt och föreställningar åt sidan och verkligen lyssnade på den människa de intervjuade så fylldes jag av en sådan värme och omtanke att jag helt enkelt vill veta vem denna människa är som ställde upp för intervjun. Så vill jag skicka henne någon slags uppmuntran och berätta för henne att hon förgyllde min kväll. Ingen är bättre än någon annan. Så är det.