Insurgent

Insurgent

Om bloggen

Fokus en tid framöver kommer säkerligen ligga på politiska inlägg, mina tidigare inlägg finns kvar, det här är INTE Fi Salas blogg, utan min privata.

Trevlig läsning!


Busshållsplats

GjortPosted by Bea Thu, August 23, 2012 19:43:18
Jag har inte gjort en busshållsplats, men jag hittade på en "sketch" om den som placerades vid vår gård härom månaden. Ibland roar jag mig med att spela upp saker i huvudet, jag skriver sällan ner dem och nu medan jag skriver så blir det något annat än vad som först dök upp.

En tidigare mycket engagerad medborgare strosar längst gatan i en stad, som medborgaren för det mesta undviker att vistas i. Kommunalrådet spatserar likväl längst gatan och dessa två möts ungefär runt rådhusets hörn.

- Nej men se där, vårt kära kommunalråd.

- Goddag du medborgare i kommunens avlägsna del.

- Jag får tacka så mycket för den fantastiska busshållsplatsen som ni placerat precis vid vår gård.

- Jo, vi tyckte att det var bäst att du fick en egen, du obekväma medborgare. Vi tänkte att du inte kunde tacka nej till stadens skola när barnen får direktbuss direkt från gården.

- Jasså det var så ni tänkte herr kommunalråd. Jag förstod nästan det. Därför läste jag igenom alla era fina ord ni skrivit om hur ni motiverar att förskoleklassbarn åker med länstrafiken. Som jag förstod det så stoltserar ni då med att ni förser även kommunens avlägsnare delar med kollektivtrafik.

- Ja du ser medborgare, det ser snyggt ut till nästa val. Du vet när vi redovisar allt vackert vi gjort för denna kommun. Vi satsar inte bara på staden utan kompenserar så fint landsbygden nu när vi lagt ner, eller förlåt, jag menar flyttat era tonåringar till skolan i staden.

- Jo jag vet nog herr kommunalråd hur politiken fungerar. Men säg mig käre herre, vad hade du tänkt att vi vanliga medborgare, som inte går i skolan eller jobbar mellan 8.00 och 15.45 inne i staden skulle göra under dessa tider?

- Ja hur menar du nu?

- Jag menar herr kommunalråd, vilka medborgare förrutom de skolelever som tvingats in till staden har någon nytta av denna eminenta kollektivtrafik som du nu bidragit med?

- Jo, men det förstår du väl att det inte är det som är poängen.

- Nej, det förstår jag väl. Är det inte så herr kommunalråd att det blir betydligt billigare med lokaltrafikbussar som transporterar våra barn än mindre, mer trafiksäkra bussar som är bättre anpassade till de tider våra barn faktiskt går i skolan?

- Nej, nej min kära medborgare i avlägsen kommundel, inte tror du väl att jag på något vis gör allt detta av någon annan anledning än vad som är bäst för kommunen?

- Det beror på vad kommunen är för dig? Den nya planen för kommunen heter väl till och med plan för staden?

- (kommunalrådet skruvar lite besvärat på sig) Det är följden av ett demokratiskt beslut som är fattat av de folkvalda.

- Jag hörde att ni varit ute och pratat med medborgare i olika kommundelar.

- (kommunalrådet skiner upp) Ja det stämmer, det var ett mycket lyckat projekt.

- Efterfrågade vi medborgare här ute mer kollektivtrafik in till er stad?

- (kommunalrådet surnar till igen) Det minns jag inte.

- Ni var inte ens ut hit, ni kanske ansåg att vi var för få här ute, eller var det så att ni inte hittade hit?

- Jag befann mig inte i den politiska majoriteten när projektet drogs igång och man beslutade om vilka platser som skulle besökas.

- Men om du nu funderar herr kommunalråd igen på frågan om vad vi skulle göra i staden dessa tider som kollektivtrafiken nu förgyller vår landsbygd med vid två tillfällen per vardag?

- (kommunalrådet snörper igen munnen)

- Då kan jag upplysa herr kommunalråd att det enda denna eminenta busstur som du lyckats ordna endast duger till är att se till att våra barn kommer fram och tillbaka till skolan. Och hade du på något vis velat veta våra önskemål härute om kollektivtrafik så borde du veta att vi mycket hellre haft några bussturer till och från den stad som ligger betydligt närmre vår by och där de allra flesta här ute arbetar, handlar och utnyttjar den kommunala servicen vid.

- (kommunalrådet har nu ilsknat till) Jag trodde du skulle bli nöjd när du fick din egen busshållsplats, men vissa kärringar är visst aldrig nöjda!

- Jodå herr kommunalråd, men jag nöjer mig inte vid att enbart bli nöjd för egen del.