Insurgent

Insurgent

Om bloggen

Fokus en tid framöver kommer säkerligen ligga på politiska inlägg, mina tidigare inlägg finns kvar, det här är INTE Fi Salas blogg, utan min privata.

Trevlig läsning!


Snart är det val!

TyckerPosted by Bea Wed, September 26, 2012 13:13:34
Jo men visst. Snart är det dags för den eviga debatten och det eviga klurandet på vem som vinner och vem som förlorar. Efter alla mina år som politiskt aktiv så skulle jag kunna satsa en femma på att en del av debatten hos en stor majoritet, barnfamiljer och andra i åldern trettio till femtio kommer att handla om RUT.

Så till alla de partier som vill avskaffa RUT, tänk på detta först. För många människor så spelar er ideologi inte någon roll, det som spelar roll är hur konsekvenserna av de politiska besluten upplevs, oavsett hur omoraliska eller fel ni tycker att de är. Nu är RUT infört och många fler än de allra rikaste har idag hemhjälp, städhjälp, hjälp med handling och annat. Inte för att de egentligen behöver utan snarare för att människan är bekväm. Att slippa göra tråkjobb i hemmet, att slippa tjatet om vem som ska göra vad och alla gräl som handlar om städning och handling kan faktiskt få människor att tycka att några hundralappar här och där är det helt klart värt, för att slippa allt besvär. Så många barnfamiljer betalar idag för städning, kanske inte alla veckor men åtminstone fönsterputs. Till sina vänner, familj och arbetskamrater så kan RUTarna naturligtvis inte låta bli att lyfta fram att vi får sååååå mycket mer tid med våra barn nu än på den tiden så vi var tvungna att ta rätt på vår egen skit.

Så om moderaterna lyfter fram hur RUT avdraget lett fram till att svarta jobb blivit vita, att många småföretag har kunnat starta tack vare detta och hur många vanliga människor fått så mycket mer tid över till annat så är många av mina vänner och bekanta köpta till att rösta blått.

Så fungerar människan.