Insurgent

Insurgent

Om bloggen

Fokus en tid framöver kommer säkerligen ligga på politiska inlägg, mina tidigare inlägg finns kvar, det här är INTE Fi Salas blogg, utan min privata.

Trevlig läsning!


Skumtimmen

HörtPosted by Bea Wed, September 26, 2012 20:06:39
av Johan Theorin. Som jag kanske tidigare påpekat så lyssnar jag på denna typ av böcker när jag har svårt att sova. Den här gick rätt snabbt att lyssna på, kanske för att jag hostat i snart två veckors tid och haft svårt att sova.

Hur som helst. Den var helt okej. Om ni har för avsikt att läsa eller lyssna på boken så avråder jag er att fortsätta att läsa mitt inlägg.

När slutet kom blev det alldeles för tillkrånglat tycker jag. Det hade på något vis räckt med det trassel som redan framkommit i historien. Men jag kan förstå om författaren kände sig nöjd med att lirka läsaren/lyssnaren fram till det olidligt spännande slutet. För jag trodde ju givetvis att det var Kant som var mördaren. Men icke. Och därmed fick inte Julia behålla mannen som hon blivit kär i. Hon kan ju inte älska någon som mördat hennes barn. Eller inte mördat, han råkade ju bara köra på pojken som stod i vägen. Och därmed så tycker i alla fall jag att Theorin lyckats skapa en deckare utan helylle lyckligt slut. När jag lyssnat färdigt så var det bra med det, tom kände jag mig snarare än upplyft, ledsen eller glad. Inga känslor alls som bestod efter sista meningarna.

Rent tekniskt sätt så var den precis som många andra deckare, snyggt uppbyggd med, i mitt tyckte, alldeles lagom med miljö- och personbeskrivningar.

När jag nyss läste om Theorin på nätet så förstod jag att han tydligen är en hyllad deckarförfattare. Även exporterad till ett tjugotal länder, romanen alltså, inte Johan själv. Mig har han givetvis gått förbi. Men jag är glad att jag hittade honom i mammas bokhylla och kunde få en hel del vinklar över en väl uppbyggd deckare. För som sagt, den var helt okej. Betydligt bättre än många andra.