Insurgent

Insurgent

Om bloggen

Fokus en tid framöver kommer säkerligen ligga på politiska inlägg, mina tidigare inlägg finns kvar, det här är INTE Fi Salas blogg, utan min privata.

Trevlig läsning!


Kvigblod

GjortPosted by Bea Fri, October 12, 2012 19:32:02
Man lär sig nya saker. Hela tiden. Inte bara genom att läsa utan att utsättas för saker. Att komma hem och bli lika rädd som maken över att en av kvigorna är blodiga vid svansen. Och måtte det bara vara något litet sår på svansen, men det ser märkligt ut och vi går åt varsitt håll. Han för att fånga in en av hästarna som tagit sig en tur utanför hagen och jag för att laga mat. Och sedan möts vi ute efter en stund och båda har funderat över om kvigor kanske blöder när de liksom får börjar brunsta och så, kan det vara så kanske?

Jag går in och googlar och tack för att det finns internet och jag inte behöver ringa till veterinären och låta dem få veta vilken okunnig koägare jag är. Så i en artikel publicerad av Grisföretagaren får jag veta att människor, hundar och kvigor/kor blöder men inte gyltor/suggor. Så nu vet ni det också. Tikar blöder vid förbrunst och brunst. Kvigor/Kor har blödning vid efterbrunst.

Och vi avvaktar med att ringa veterinären.