Insurgent

Insurgent

Om bloggen

Fokus en tid framöver kommer säkerligen ligga på politiska inlägg, mina tidigare inlägg finns kvar, det här är INTE Fi Salas blogg, utan min privata.

Trevlig läsning!


Darling River

LästPosted by Bea Sun, August 05, 2012 19:18:52
av Sara Stridsberg har jag precis läst klart. Jag är ju ekokritiker men har läst den här som pausläsning. Antingen är jag skadad av att alltid ha ekovinkling på allt jag läser för jag tycker ändå att jag hittar en del intressanta relationer mellan människorna och naturen och den suddbara gränsen mellan människa och djur. Det är hur som helst allt annat än en feel good läsning om jag nu hade letat efter något sådant i min paus från lyriken. Det som direkt kommer till mig är att andra romaner letar sig till mig, bland andra Peter Hoeg "Kvinnan och Apan" och även romanen "Bestiarum" av Mare Kandre. "Darling River" fyller mig med äckel som hade kunnat stannat kvar men som jag till slut distanseras från. När jag läser sista sidorna så är jag inte längre kvar i romanen, den har äcklat mig för mycket. I ett flertal sidor vill jag reflektera, upptäcka hur mina föreställningar ställs mot romanen.

Jag tycker om språket men jag kan inte säga att jag tycker om romanen. Den är hemsk. Jag kanske trivs i det hemska till och från, men jag tycker inte om den äckel känsla som jag dras med när jag lägger ifrån min den färdiglästa boken.

Jag undrar om en man kan få ut lika mycket av att läsa den som en kvinna? Om jag hade varit med i en bokcirkel eller haft några stycken att diskutera boken så läser jag den gärna igen. Annars får den stå i hyllan.