Insurgent

Insurgent

Om bloggen

Fokus en tid framöver kommer säkerligen ligga på politiska inlägg, mina tidigare inlägg finns kvar, det här är INTE Fi Salas blogg, utan min privata.

Trevlig läsning!


Den gamle och havet

HörtPosted by Bea Wed, August 08, 2012 14:30:35
av Ernest Hemingway. Blev klarlyssnad inatt. Och eftersom jag inte vet så mycket om just Hemingway, han har inte ingått i någon av de läskurser som jag avklarat och därmed har jag inte hunnit med att läsa något av honom mer än ett och annat utdrag. Då just "Den gamle och havet" är en mycket kort historia så känns det nästan fånigt att lyssna på den, men i utlåningshyllan så stod den där och bara väntade på att jag skulle plocka med även den. Och glad är jag för det. En stundom otäck historia som känns som om den blivit berättat fler än en gång. Som om Hemingway suttit i Havanna på något café och pratat med just denna gamle man om just hans fiskarhistorier. För det är just vad det är. En fiskarhistoria.

Men just den här fisken känns ändå som om den var just så där stor. Och hajarna var just så där många. Och mannen var verkligen så utslagen. Och det var verkligen en historia värd att bevara och sprida inte bara i den lilla fiskebyn utan till fler.

Jag blev nyfiken på om språket i berättelsen är Hemingways språk och funderar på att lägga till honom till listan över "att läsa mer av i framtiden".