Insurgent

Insurgent

Om bloggen

Fokus en tid framöver kommer säkerligen ligga på politiska inlägg, mina tidigare inlägg finns kvar, det här är INTE Fi Salas blogg, utan min privata.

Trevlig läsning!


idag andades skogen

GjortPosted by Bea Tue, January 15, 2013 20:24:32
på mig, genom mig. Jag flåsade ut min innehållslösa luft, rakt ut i den sprängfyllda skogen. I snö så kan inte bara hundarna se vad som rört sig i skogen, även jag får ta del av harar, rävar, råddjur och älg. Inget annat spännande. Jo, skogsmus. Små tassavtryck och en liten sträng efter en svans som inte alltid bärs högt. Isen knakar på sina ställen, det är inte så genomfruset som jag skulle vilja. Snön är inte så kall som den borde vara. Isolerande. Annat liv därunder. Under snön. Spår ovanpå.

Jag har aldrig fått panik i skogen. När jag var yngre och cyklade hem från stan på kvällarna så längtade jag tills gatubelysningen skulle ta slut. Jag minns så tydligt gränsen. Gränsen mellan staden och mitt territorium. När jag slukades av mörkret. Då cyklade jag inte längre på vägens kant. Då svängde jag ut mitt i vägen och saktade farten. Njöt av att andas mörker. Önskade att jag aldrig skulle svänga av vägen, ner på grusvägen och uppfarten till gården. Jag ville vara kvar i mörkret.

Jag var mörkrädd när jag var liten, men det försvann när jag blev 14. Jag tycker fortfarande att källare är obehagliga, jag var alldeles för känslig när jag såg "När lammen tystnar" och det sitter kvar än, och det blir ju inte bättre av att det är i källaren mänskliga vidunder låser in barn och kvinnor och torterar och förgriper sig på dem. Nej källare borde avskaffas. Men mörkret, skogens mörker borde få större plats.

Jag blev varse en gång när jag cyklade hem att det inte enbart är jag som inte syns i mörkret, utan annat syns inte heller. Jag höll på att krockade med ett rådjur när jag cyklade hem från basketträningen. Satans jävla djur, skrämde skiten ur mig.