Insurgent

Insurgent

Om bloggen

Fokus en tid framöver kommer säkerligen ligga på politiska inlägg, mina tidigare inlägg finns kvar, det här är INTE Fi Salas blogg, utan min privata.

Trevlig läsning!


arg

KännerPosted by Bea Wed, January 16, 2013 08:06:41
så jätte arg. Vaknade arg, tidigt. Låg kvar i sängen och lyckades få Ian att somna om bara med hjälp av nappen. Behövde alltså inte gå upp och låta kroppen komma igång. Men det spelar egentligen ingen roll. Har jag vaknat vid min vanliga tid så kan jag som mest hamna i halvslummer. Men jag fortsatte att vara uppfylld av ilska. Hoppas att jag lyckades hålla den inom mig vid frukosten och nu alla ute. Utom jag.

Tusen tankar har passerat på jakt efter rätt tanke. På vart ilskan idag kommer ifrån. Och jag känner mig lurad. Lurad på verkligheten. Och det är ganska paradoxalt med tanke på att jag är en av dem som tvivlar på att det finns någon objektiv verklighet. Jag tror att verkligheten är något vi skapar, var och en. Ibland så kan verkligheten stämma överrens med någon annans verklighet, inte på pricken, men tillräckligt lika så att vi kan bli ense om fundamentala bitar som gör att vi påstår att vi vet något om verkligheten. Och nu känner jag mig lurad på den.

Hur vet jag vad av allt jag upplevt, gjort, sagt, skrivit och känt som varit jag, Bea och som varit resultat av felmeddelanden i hjärnan? Jo alltsammans är jag, påstår vissa. Medan andra inte förstår alls vad jag menar. Jag skriver, i små böcker, helst de med gummiband runt och med plats för en penna som kan sitta kvar vid den svarta lilla boken. Jag har många små böcker som jag skrivit i. Jag har många mappar i datorn där jag också skrivit, allt möjligt. Och något som jag upplevt som lite otäckt till och från är när jag går tillbaka och läser texter som jag skrev förr. Jag känner oftast inte igen dem. Det är som om någon annan skrivit. Som om jag är den första läsaren. Vissa texter känner jag dock igen, de återkommande. De återkommande formuleringarna, ett signum för mig kanske. Men det är så mycket annat som jag till och med kan känna att jag helt och hållet vill ta avstånd från. Fast det är jag själv som skrivit. Men jag minns inte att det är från mig texten kommit.

Så idag är jag arg. Arg för att min verklighet inte är min.