Insurgent

Insurgent

Om bloggen

Fokus en tid framöver kommer säkerligen ligga på politiska inlägg, mina tidigare inlägg finns kvar, det här är INTE Fi Salas blogg, utan min privata.

Trevlig läsning!


mycket

TänkerPosted by Bea Sun, February 17, 2013 20:43:10
att tänka på. Fast ingenting låter vidare bra när det väl formuleras till något som blir vettigt, ovettigt. Viktigt, oviktigt. Halvläste en essä liknande fundering som någon skrivit om ett verk av Karin Boye. Jag halvläste eftersom hon som skrivit var så duktig och född på 90-talet. På 90-talet! Du kommer ingen vart ekar det i huvudet. Och jag brukar jogga lite lätt så här i årsmötestid. Producera. Eller planera. Planera inför våren och sommaren och planera för hösten och tänka att nu, nu ska det ske. Allt det där som aldrig blir av. Och jag kommer att ge så mycket och jag kommer att få. Ont i huvudet. Ont i kroppen. Ont i själen. Så kommer jag att ligga där. När hösten kommer och alla andra vankar in i ett lugn och suger in all den näring som spretat ut i bladen från vår till sommar och sedan låter de alla måsten falla och går in i dvala. Och där sitter jag och undrar vad som egentligen hände. Vad blev det av allt. Halvfärdiga projekt som stannade av i semestertider och aldrig riktigt tog fart på hösten och sedan planade allt ut tillsammans med den snö som föll och dolde allt som fanns kvar.

Snart kommer jag sitta där och fundera över vad jag ska göra med återstoden av det liv jag lever. Jag minns när mamma fyllde 40 år. Vi höll precis på att flytta till ett hus på landet och jag och min bonuspappa ville ha katt. Och min foderhäst, hon skulle få flytta dit när våren kom och hagen blev klar. Och nu, i år, fyller min mamma 60 år. 20 år har gått. Jag minns inte när hon blev 50 år. Jag reflekterade inte ens över det. Jag hade fullt upp då. 23 år och skulle erövra världen. Ungefär lika gammal som hon som skrivit en helt suverän artikel om Karin Boye i DN idag.