Insurgent

Insurgent

Om bloggen

Fokus en tid framöver kommer säkerligen ligga på politiska inlägg, mina tidigare inlägg finns kvar, det här är INTE Fi Salas blogg, utan min privata.

Trevlig läsning!


Påt igen bara!

GjortPosted by Bea Tue, July 01, 2014 15:19:09
Då är det kört. Någon gång kanske jag lär mig att inte kämpa emot saker som tycks så givna, som om de är förutbestämda, oavsett om jag tror på det eller inte.

Jodå, jag har kastat in handduken och läser för att bli behörig lärare, och jadå, jag har ett nytt vikariat på en högstadieskola nästa läsår, och nämen se där, jag kunde inte hålla mig borta från ytterligare en valrörelse.

Back on track :)

Nytt

TänkerPosted by Bea Mon, January 06, 2014 20:16:50
som alltid vid den här tiden. Tror att det kanske är bra. Om jag fullföljer, stannar upp, tänkt, analyserar och funderar. Blir mest trött på mig själv. Att jag orkar. Att jag varje år tror att det ska bli annorlunda. Samlat allt på hög.

Jag trivs inte i regelbundenhet inbillar jag mig. Ändå ändras aldrig någonting.

Fast

KännerPosted by Bea Wed, December 25, 2013 20:49:38
på marken, i luften, i närheten och här. Utan ankaret skulle jag sväva. Sväva omkring i ständig kollision, mot nya riktningar. Som alltid. Kanske att det går den här gången. Att hålla kursen.
Jag har fallit ner på samma plats gång på gång. Jag har inte tagit mig längre bort, snarare kortare. Och kortare. Som om livlinan, livbojen och ankaret, you name it, blir tjockare, tyngre. Fett tyngd alltså ba, inte så dumt ba, fett coolt. Mer innehåll, mer stabilt, kanske till och med bra? Fan vet.

Förförståelse

TänkerPosted by Bea Tue, December 17, 2013 19:32:23
ska vi få med oss. Från det tidiga livet som vi antas bara bära med oss. Det ska finnas där och vi ska förstå att efter ett kommer två och sedan kommer tre och före nitton kommer arton och när man tagit ett steg fram då har man kommit längre.
När vi tar oss längre och längre ska vi lära om. Det finns inget fram och bak. Det finns kanske inte ens något före och efter, och allt är relativt. Tänk i nya banor. Utanför. All tid som du lagt på att rätta in dig i tankeledet. Allt det ska du nu tänka bort igen. Så att du kan tänka nytt.

När

KännerPosted by Bea Mon, December 16, 2013 19:52:30
Huvudet blöder. Det som en gång fanns där, rinner sakta ut. Från mitten av huvudet. Ner åt alla sidor. Över ögonlock, stängda. Ner i nacken, innanför en hårt åtdragen halsduk. Tyget blir inte rött.
En gång, en stor dag. Det var då det hände. Det var då det tog slut. Det gick bara inte längre. Så var det bara. Inget att göra något åt. Tack och hej bara. Talföljden tog slut. Kvar var lika mycket som fanns innan. Omvandlat. På väg bort, på väg ner för kinden.

Next »