Insurgent

Insurgent

Om bloggen

Fokus en tid framöver kommer säkerligen ligga på politiska inlägg, mina tidigare inlägg finns kvar, det här är INTE Fi Salas blogg, utan min privata.

Trevlig läsning!


Jamen dåså!

LästPosted by Bea Tue, August 28, 2012 20:28:37
Det här har jag visserligen både hört på nyheterna, men läsningen var intressantare, och den refereras här.

I dagens upplaga av DN på nätet "Ny forskning: Cannabisrökning ger lägre IQ hos unga" kunde man helt enkelt konstatera att efter att följt 1000 personer i tjugo års tid så har man sett att IQ nivån blivit lägre hos de som rökte cannabis i tidig ålder än de som började röka senare. Att denna undersökning utförts på Nya Zeeland är givet. När jag var där våren 2000 så hamnade jag mitt i J-Day där man helt enkelt förespråkade legaliseringen av cannabis i universitetstaden Dunedin. Samma år vet jag att det var en debatt där två parlamentsledamöter blivit upptäckta med att röka på, vilket representanten från deras gröna parti kommenterade med att han åtminstone var öppen med att han rökte på. Situationen kan ju förändras på 12 år, men jag skulle bli mycket förvånad om inställningen blivit den omvända.

Jag tycker att följande är värd att citera: "– Jag är relativt säker på att cannabis är ofarligt för hjärnor över 18, men riskabelt för hjärnor under 18 år, säger forskaren Terrie Moffitt till BBC."

Jamen dåså då är det bara att skörda, torka och röka! Eller så kan jag helt enkelt vara glad över att jag inte förstörde min hjärna allt för mycket när jag var tonåring. Samt konstatera att plantan i rabatten är följden av ett hampafrö som blev kvar efter fåglarnas vinterfrosseri.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.