Insurgent

Insurgent

Om bloggen

Fokus en tid framöver kommer säkerligen ligga på politiska inlägg, mina tidigare inlägg finns kvar, det här är INTE Fi Salas blogg, utan min privata.

Trevlig läsning!


fokusflytt

LästPosted by Bea Thu, January 17, 2013 20:38:31
från fattigdom tillbaka till mig själv, och alla andra som jag och även de som inte är som jag med som ändå hamnar i samma fack.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/oka-patientmakt-inom-psykiatrisk-tvangsvard_7828934.svd

Jag har lyckats läst även denna idag. Även om det är mest sådant som gör att jag spinner igång, vilket inte är positivt, så blir jag iaf glad över att jag orkat läsa idag! Till slut så kanske jag är tillbaka på banan och kan läsa längre stunder och längre texter... kan ju iaf hoppas.

Hur som helst. Är det något jag är livrädd för så är det att bli inspärrad. Alltså att någon annan beslutar över mitt huvud att jag skulle vara så farlig för mig själv eller andra att jag måste tvångsvårdas. Samtidigt är jag tacksam över att det finns tvångsvård, men när jag snuddar vid tanken på att jag, att JAG, skulle bli inlåst, så svartnar det för ögonen och jag blir fruktansvärt rädd. Min konspiratoriska hjärna vandrar till romaner som Kallocain av Karin Boye. Fast tvärtom, det vill säga att medicinen som jag äter är något som gör mig till en medborgare som släpper kamp för frihet och jämlika villkor och demokratiska rättigheter. Att jag med statens medicinering kommer att sluta att bry mig om samhället. Och om jag skulle välja att avsluta min behandling så blir jag inlåst, tvångsvårdad.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.